The Blog

Vrouwen maken kaarten steeds vaker zelf

Vrouwen maken steeds vaker eigen kaarten, nee, niet alleen oude omaatjes met teveel tijd en weinig dingen om handen, maar ook jonge moeders.

Kaarten voor een kinderfeestje, kaarten om iemand succes te wensen, te feliciteren en natuurlijk om prettige feestdagen te wensen. De belangrijkste reden voor het zelf maken van kaarten is het persoonlijke tintje dat dit meegeeft.

Vroeger werden er veel, heel veel, kaarten gestuurd tijdens de feestdagen. De afgelopen jaren is dit aantal erg gedaald, voornamelijk door de opkomst van het internet. Men neemt of heeft simpelweg geen tijd meer om alle kaarten te schrijven en verstuurt daarom een kaart digitaal. Een kaart is immers een kaart, toch?

Nou, dat blijkt dus toch niet helemaal zo te zijn. Tuurlijk is het leuk om mailtjes te ontvangen met een leuk liedje, bewegende afbeeldingen, pakkende teksten en een leuke persoonlijke boodschap, maar is dit nou echt leuker dan die enveloppen op de deurmat, iedere ochtend weer?

Vandaar dat ook de moderne vrouw nu de tijd neemt om weer eens wat meer aandacht te besteden aan het versturen van kaarten. Zij gaat niet alleen zelf kerstkaarten maken, maar ook bijvoorbeeld uitnodigingen voor een kinderfeestje of voor een verhuisbericht. Erg leuk!

Het extra beetje aandacht, het persoonlijke tintje dat  er aan toegevoegd wordt betekent veel voor de ontvangers en mensen, vrouwen, worden zich daar meer en meer van bewust.

Ga jij zelf ook de creatieve tour op, ontwerp en maak je zelf dit jaar je kerstkaarten? De reacties zullen je versteld doen staan!

Tags:

Abonneer

Abonneer op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates