The Blog

Vrouwen en gamen

Gamende vrouwen is allang niets nieuws meer toch worden vrouwen vaak raar aangekeken als ze aangeven dat ze regelmatig gamen. Of als een vrouw enthousiast meepraat over een dergelijke ‘Kill’ in Call of Duty. Alhoewel het algemeen bekend is dat driekwart van de Nederlandse bevolking graag een spelletje speelt in zijn of haar vrije tijd blijkt het een ‘gamende vrouw’ voor veel Nederlanders toch moeilijk te geloven.

Alhoewel mannen en vrouwen beiden graag gamen zijn er onderling toch duidelijke verschillen te merken. Zo blijkt dat vrouwen vooral online spelen en mannen juist offline. Van alle Nederlanders speelt 70% games, meer dan 70% van de mannen en 68% van de vrouwen geven aan wel eens computerspelletjes te spelen. Deze gegevens zijn afkomstig uit een onderzoek wat uitgevoerd is door Today’s Nationaal Gaming Onderzoek.

Mannen zijn dol op console games zoals Xbox, Playstation en Wii. Vrouwen kiezen eerder voor online game portals, toch is de laatste jaren ook een stijging te zien met betrekking tot vrouwen en het spelen van console games. Vrouwen spelen vooral spellen gebruik makend van de Nintendo DS en ook de Wii doet het goed.

De meest gespeelde spellen op deze game portals door vrouwen zijn mahjong, brain-training, puzzel- en kaartspelletjes. Het ‘’overall’ populairste spel (als we niet naar geslacht kijken) is Mahjong met maar liefst 45%.

Daarnaast is het interessant om te kijken wat nou eigenlijk de motivatie is van vrouwen om te gamen. Zo zoekt 66% van de vrouwelijke gamers ontspanning, daarnaast zoekt 32% uitdaging, de resterende percentages bestaan uit het spelen met vrienden of juist onbekenden. Zo zien we meteen dat het stereotype van een gamer ontzettend achterhaald is en dat gamen juist een nieuwe sociale vorm is van vrijetijdsbesteding.

Bron: Real Games

 

Tags:

Abonneer

Abonneer op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates