The Blog

Kapsalons in Nederland onder de loep

johnbeerensIn deze tijden van crisis moeten ook de kapsalons eraan geloven. Het is steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden en een succesvolle onderneming te hebben en te houden. John Beerens, een Nederlandse topkapper met zakelijk instinct biedt een helpende hand. In het programma ‘John Beerens Salon Takeover’ bezoekt hij kapsalons die een nieuwe impuls kunnen gebruiken.

De kapsalons krijgen een metamorfose en de werknemers worden zelf ook onder handen genomen door de ambitieuze kapper. Met dit programma, dat is afgeleid van het Amerikaanse format, treedt hij in de voetsporen van Tabatha Coffey. De vergelijking tussen de Tilburger en Coffey is onvermijdelijk maar John blijft gewoon zichzelf. Als het om kappersadvies gaat weet hij precies waar het aan schort, maar op presentatiegebied heeft hij geen ervaring. Zo geeft hij zelf aan hoe spannend hij het vond tijdens de eerste opnames.

Echter is er ook kritiek op het programma. Er zou met name aandacht zijn voor een verandering aan de buitenkant en te weinig voor wat er bij de mensen van binnen omgaat. Ben je ook benieuwd naar de Hollandse versie van salon takeover, oordeel dan zelf. Gelukkig hebben we in Nederland een goed aantal walk-in kapsalons die te werk gaan met een vaste formule. Een steady choice wanneer je een goed salon zoekt zonder risico. Mocht je niet helemaal zeker zijn over een kapsalon bij jou in de buurt dan kun je daar altijd terecht!

Tags: , ,

Abonneer

Abonneer op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates